bebe sanatos

Link-uri utile!

 • spitalul grigore alexandrescu
 • Simona Maria Vladica
 • Marius Barbu

Ediţiile anterioare

Ediţia anterioară

Conferinţa „Bebe Sănătos”, ediţia I, a constituit un prilej pentru mămici de a obţine informaţii importante cu privire la îngrijirea copiilor în primii 2 ani de viaţă, de la cei mai buni specialişti în domeniu. Astfel, într-un cadru prietenos şi destins, s-au purtat discuţii interactive referitoare atât la creşterea micuţilor cât şi la sănătatea mamei.

Specialiştii în pediatrie, ginecologie şi psihologie, invitaţi la conferinţă, au abordat subiecte de real interes, care să elimine toate temerile şi incertitudinile părinţilor grijulii şi dornici de a oferi tot ce este mai bun micuţilor lor.

Au fost tratate aspecte importante legate de naştere, perioada post-partum, evaluarea nou-născutului, hrănirea bebeluşului, alimentaţia mamei pe durata alăptării sau diversificarea alimentaţiei la sugar. Mămicile au primit sfaturi şi sugestii referitoare la postura de mamă, îngrijirea post-partum, creşterea nou-născutului, importanţa alimentării la sân, reacţia în situaţii critice, dar şi despre prevenirea şi tratarea bolilor copilului mic.

Printre speakerii care au susţinut prezentări s-au numărat nume de marcă ale medicinei contemporane:

 • Prof. dr. Bogdan Marinescu, medic primar obstetrică-ginecologie, director Spitalul "Panait Sârbu“
 • Prof. dr. Adrian Georgescu, medic primar pediatru Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului
 • Conf. Univ. dr. Silvia Stoicescu, medic primar pediatru, șeful Secţiei Nou-Născuţi, Spitalul Clinic "Gheorghe Polizu".
 • Asist. univ. dr. Manuela Neagu, medic specialist obstetrică – ginecologie, Spitalul “Panait Sârbu”

Participanţii la eveniment s-au bucurat şi de prezentări ale sponsorilor, care au completat informaţia medicală venită din partea specialiştilor. S-a discutat, aşadar, despre:

 • "Prevenirea bolilor parazitare la copii cu ajutorul produselor naturale" (Ing. Chim. Ştefan Manea, Hofigal)
 • “Probioticele în produsele Nestle pentru sugari şi copii mici” (Dr. Mihaela Cerbu, Nestle)
 • „Igiena ORL, o problemă de sănătate” (Dr. Anca Vasiliad, Product Manager Sodimed)
 • „Infecţiile respiratorii” (Dr. Grigore Raluca, medic specialist ORL, 3F Plantamed)
 • „Boala diareică – o patologie mereu actuală?” (Dr. Valentin Geană, Director general Akacia)
 • “Planuri financiare pentru copilul tău” (Cornelia Scărlătescu, Director Direcţia de Asigurări de Viaţă şi Sănătate - Astra Unica Asigurări)

Cei care au răspuns invitaţiei organizatorilor de a participa la Bebe Sănătos au beneficiat şi de un mini târg în cadrul căruia au fost expuse produse destinate îngrijirii bebeluşilor şi mamelor.

Prima ediţie a Conferinţei Bebe Sănătos a reunit 250 de părinţi participanţi, 11 speakeri (patru medici, un specialist psiholog, şase specialişti din partea sponsorilor), 12 sponsori si 16 parteneri media.

Testimoniale

 • Poza1
 • Poza2
 • Poza3
 • Poza4
 • Poza5
 • Poza6
 • Poza7
 • Poza8
 • Poza9
 • Poza10
 • Poza11
 • Poza12
 • Poza13
 • Poza14
 • Poza15
 • Poza16

Testimoniale

Prof. dr. Bogdan Marinescu

Medic primar obstetrică-ginecologie, Directorul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. dr. Panait Sârbu” (Giuleşti) din Bucureşti:

“Evenimentul a fost un succes şi cred că ar trebui organizate mai des astfel de manifestări (..) Conferinţa “Bebe Sănătos” este nu numai utilă. Eu zic că reprezintă un început ESENŢIAL, având în vedere timpul scurt de comunicare între cei care oferă servicii şi cei care beneficiază de acestea.”

Prof. dr. Adrian Georgescu

Medic primar pediatru, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Prof. dr. Alfred Rusescu” din Bucureşti:

“Cred că Bebe Sănătos a fost un câştig, atât pentru mine, ca medic, pentru că mi-a dat ocazia să fiu în mijlocul pacienţilor, în alt mediu şi altă atmosferă decât la spital, dar şi pentru mame, pentru că au aflat multe informaţii extrem de importante.“

Conf. univ. dr. Silvia Stoicescu

Medic primar pediatru, Şeful Secţiei Nou-Născuţi din cadrul Spitalului Clinic “Gheorghe Polizu” din Bucureşti:

“Profesioniştilor le este foarte utilă o asemenea întâlnire pentru că îţi poţi da seama care sunt subiectele de cel mai mare interes pentru populaţie şi poţi să vii în sprijinul lor cu cunoştinţele tale.”

Mihaela Cerbu

Scientific Advisor, Nestlé Romania:

“Am apreciat în primul rând faptul că au fost prezenţi, ca speakeri, medici de renume şi că s-au arătat foarte dornici de comunicare cu mămicile; m-a surprins atitudinea pozitivă şi deschisă pe care au abordat-o. De asemenea, publicul a fost activ şi interesat de temele prezentate şi de dezbateri.”

Ştefan Manea

Director General, Hofigal:

“Am fost plăcut surprins să constat prezenţa unui public numeros, activ şi deosebit de interesat şi am fost încântat să am ocazia să interacţionez direct cu acesta. Din punctul meu de vedere, Bebe Sănătos a fost un succes şi merită continuat într-o altă ediţie.”

Luiza Duţulescu

Brand Manager, Nestlé Romania:

“Chiar dacă a fost primul eveniment de acest gen, conferinţa “Bebe Sănătos” s-a bucurat de o participare bună. Am apreciat în mod special caracterul interactiv al sesiunilor de comunicare.”

Anca Vasiliad

Product Manager, Sodimed:

“Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la Bebe Sănătos, a fost nu numai numărul mare al participanţilor, ci, mai ales, faptul că toţi au fost „ochi şi urechi”. Un public elevat – bine pregătit şi dornic de informare.“

L.C., mămică prezentă la eveniment:

„Organizarea Conferinţei “Bebe Sănătos” este o idee foarte bună, având în vedere faptul că poţi ajunge la informaţie foarte repede, (...), poţi pune întrebări, poţi intra în convorbiri cu alte mămici, care au întâmpinat diverse probleme.”

I.P., mămică prezentă la eveniment:

„În momentul în care ai un copil conştientizezi că sunt multe probleme pe care, instinctiv, le poţi rezolva, dar un ajutor specializat nu strică niciodată. Este mult mai uşor: afli unde poţi găsi rezolvarea problemelor pe care le căutai, ajungi mai uşor la informaţii.”

M.P., tătic prezent la eveniment:

„Subiectele dezbătute au fost foarte interesante. Cel mai mult mi-a plăcut caracterul interactiv al conferinţei, faptul că poţi adresa întrebări direct specialiştilor şi poţi găsi cu uşurinţă un răspuns la întrebările care te frământă. Cu siguranţă voi participa şi la ediţiile viitoare.”

Conferinţa Bebe Sănătos s-a bucurat de un real succes, fapt ce a contribuit la decizia organizatorilor de a pregăti şi ediţia a II-a a evenimentului, în toamna acestui an.

"Bebe Sănătos” ediţia a II-a a şi-a îndeplinit cu succes obiectivul propus de a veni în sprijinul viitorilor părinţi dornici să se informeze cu privire la cele mai bune metode de creştere şi îngrijire a copiilor în primii trei ani de viaţă.

  În cadrul conferinţei, desfăşurată sub tematica "Soluţii moderne la problemele clasice ale posturii de părinte", au susţinut prezentări şi  au răspuns la întrebările publicului unii dintre cei mai buni medici din România: prof. dr. Bogdan Marinescu, medic primar obstetrică-ginecologie, directorul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu” din Bucureşti, conf. univ. dr. Silvia Stoicescu, medic primar pediatru, şeful Secţiei Nou-Născuţi din cadrul Spitalului Clinic „Gheorghe Polizu” din Bucureşti. De asemenea, publicul a mai putut audia un pediatru de renume, un nutriţionist, un psiholog şi un avocat.

Au fost abordate teme de ginecologie, legislaţie, pediatrie, alimentaţie şi psihologie.